Kálmán Imre Művelődési Központ

Kálmán Imre Művelődési Központ Vezető: Kiss László


Élmények szeretettel...

1976. június 5-én hosszú várakozás után végre megszülettünk. Dél-balatoni Kulturális Központként a város és a térség legnagyobb közművelődési intézménye lettünk. Otthona számos egyesületnek, tánccsoportnak, szakkörnek, kiállításnak, klubnak, előadásnak, irodalmi estnek, tanfolyamnak. 2007-ben nagy megtiszteltetés ért bennünket és felvehettük városunk híres szülöttének, Kálmán Imrének a nevét.

Az intézmény a város és a régió közművelődési és kulturális szolgálatát látja el. 482 férőhelyes, légkondicionált, forgószínpados színházteremmel, táncteremmel, közösségi termekkel és kiállítótérrel rendelkezik. Az épületben működik a Teátrum kávéház is. A kulturális központ egész évben alkalmas színházi előadások, operett-előadások, folklórműsorok, könnyű- és komolyzenei koncertek, táncszínházi előadások, irodalmi estek, családi programok, kézműves foglalkozások és szakkörök, közösségi és közművelődési rendezvények, ismeretterjesztő előadások és konferenciák, valamint fotó-, ipar- és képzőművészeti kiállítások megrendezésére.

2016-ban Minősített Közművelődési Intézmény Címet adományozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kulturális központnak. A miniszteri elismerést 2017. január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Pesti Vigadóban szervezett díszünnepségen Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár úr és Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár asszony adta át Takács Sándor nyugalmazott igazgató úrnak és Isó Edina igazgatónak.