• Fogadónap
 • Hirdetmények
 • Közérdekű adatok
 • Polgármesteri hivatal címe
 • Nyomtatványok
 • Hasznos információk
 • Látnivalók
 • Közlekedés
 • Gasztronómia
 • Szálláshelyek
 • Hírek
 • Események
Hírek

Kiemelten a kerékpárosokat ellenőrizték

Közúti ellenőrzéseket tartottak a Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendeészeti Osztályának munkatársai.

Új helyszínen rendezik meg az augusztus 20-i tűzijátékot

Az augusztus 20-i városi tűzijátékot új helyszínen, a siófoki mólón rendezik meg 22:00 órakor. Az építési munkálatok miatt a móló aznap reggel 8:00 órától lezárásra kerül.

A szívükkel látják a világot – 220 km vakokkal a Balaton körül

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület hagyományőrző programja, a Balaton körüli tandemkerékpáros túra látássérültnek, idén már 7. alkalommal rendezik meg 2017. augusztus 15-20. között. Összesen mintegy 70 fő - látássérültek és látók  - vág neki a 220 km-es távnak, amit 5 nap alatt teljesítenek. A csapat augusztus 20-án ér el Siófokra, ahol két programot is tervez, hiszen a bringázást egyéb sport, kulturális és gasztronómiai programokkal színesítik.

Részletek Részletek Részletek

Idén még biztonságosabbá vált a Petőfi sétány és a Nagystrand

Idén új, illetve korszerű elemekkel bővítették a Petőfi sétány és a Nagystrand biztonsági kamera-rendszerét, továbbá több intézkedésnek köszönhetően egységesebbé, hatékonyabbá vált a biztonsági feladatokat ellátó személyek munkája – számolt be Schőn Péter a terület biztonsági vezetője a siofok.hu-nak.

2,2 milliárd forintot takarított meg 2 év alatt a DRV Zrt.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) H2O elnevezésű hatékonyságnövelő programja 2016-ban egymilliárd forint, idén további 1,2 milliárd forint megtakarítást eredményezett – áll a társaság közleményében.

Plázs: jótékonykodás az állatok védelmében

A Plázs tulajdonosai idén ismét karitatív tevékenységbe fognak, és megrendezik a szezonzáró jótékonysági koncertet. Az augusztus 26-án 21 órakor kezdődő ingyenes TNT koncerttel a siófoki lakosoknak nyilvánítanak köszönetet, az összegyűjtött adományt pedig egy állatvédő alapítvány javára ajánlják fel.

Részletek Részletek Részletek

Szerdán kezdődik és öt napon át tart a siófoki Bor és Kenyér Ünnepe

Augusztus 16-tól augusztus 20-ig tart a siófoki hajóállomáson a Bor és Kenyér Ünnepe, a Balaton régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseménye. A hagyományoknak megfelelően lesz néptánc, világzenei koncertek, családi programok, vásár, továbbá ünnepi kenyérszentelés, város bora választás és tűzijáték.

Továbbjutott a magyar strandfoci válogatott

A magyar strandlabdarúgó-válogatott a siófoki strandlabdarúgó torna záró napján négy góllal legyőzte Bulgáriát, ezzel bejutott az Európai Strandlabdarúgó-liga (EBSL) B-divíziójának nyolcas döntőjébe.

Samsara: töreki fesztivál a „szeretet, béke és egység” jegyében

Közel háromezer ember, zömében külföldi látogatott augusztus második hetében Törekibe a jógát és elektronikus zenét ötvöző Samsara fesztiválra. A helyi vadászok tiltakozásával kísért, az engedélyt utolsó pillanatban megkapó rendezvényre a békesség és a tisztaság volt jellemző.

Részletek Részletek Részletek
Eseménynaptár
http://www.balaton-parti.hu
http://kozadat.hu/kereso/
http://balatonihajozas.hu/
http://www.termofok.siofok.pro/index.php/Tartalom/kozvilagitas-hibabejelentes.html
http://archiv.siofok.hu/files/siofokkamerak20150914.pdf
http://galerius-furdo.hu/
http://www.siofokkartya.hu