Főoldal Hírek Változások a vonatközlekedésben
 • Fogadónap
 • Hirdetmények
 • Közérdekű adatok
 • Polgármesteri hivatal címe
 • Nyomtatványok
 • Hasznos információk
 • Látnivalók
 • Közlekedés
 • Gasztronómia
 • Szálláshelyek
 • Hírek
 • Események
Hírek
Nyomtatás
Változások a vonatközlekedésben

A MÁV számos vonalon jelentős változásokat vezet be augusztus 28-tól, amelyek a balatoni közlekedést is érintik.

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A dél-balatoni vonal felújítása folytatódik  a nyári utazási főszezon elmúltával, a munkák három ütemben december 9-ig tartanak. Az első ütemben jelentős menetrendi módosítások lesznek. Szeptember 11-től október 5-ig a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonal Balatonboglár–Nagykanizsa  szakaszán módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Balatonszemes–Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni. Egyes vonatpótló autóbuszok csak Balatonszentgyörgyig közlekednek.

Szeptember elsejétől december 9-ig szintén három ütemben folytatódik a Kaposvár–Fonyód vonal felújítása. Az első ütem szeptember 10-ig tart, ez idő alatt a vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Kérik, hogy az utasok felszállás előtt győződjenek meg róla, hogy a megfelelő autóbuszt választották. A pótlóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, együttes elhelyezést és kerékpárszállítást ebben az esetben nem vállal a MÁV-START.

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-estelefonszámon kérhető, amely a Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon érhető el.

A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben.

A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók:

http://www2.gysev.hu/tartalmak/vaganyzarak,_kozlekedesi_informaciok/528

 

2017.08.26.

 

A vágányzárakról és az ezzel együtt járó korlátozásokról, menetrendi változásokról hétfőtől péntekig érdemes meghallgatni a MÁVINFORM menetrendszerű bejelentkezéseit is a különböző rádióadásokban.

A Kossuth Rádió Hajnal–Táj című műsora 5 óra 28 perckor a hírek előtt, egy óra múlva pedig a 180 perc című műsor hírei előtt 6 óra 28 perckor kapcsolja adásba az ügyeletest. A Kossuthon a délutáni Krónika hírei után 16 óra 08 perc körüli időpontban hallható a MÁVINFORM.

A Lánchíd Rádióban reggel 7 óra 23 perckor és 8 óra 23 perckor, majd 16 óra 25 perckor vannak MÁVINFORM aktuális híradások egy-egy percben.

A Magyar Katolikus Rádió hallgatóit a nap indulásakor 6 óra 30 perckor és 7 óra 30 perckor tájékoztatjuk a vasúti közlekedési helyzetképről.

A Karc FM Rádióban reggel 7:00 és 8:00 órakor, továbbá a 16 órás hírek után hangzanak el a MÁVINFORM aktuális hírei. 

Eseménynaptár
http://www.balaton-parti.hu
http://kozadat.hu/kereso/
http://balatonihajozas.hu/
http://www.termofok.siofok.pro/index.php/Tartalom/kozvilagitas-hibabejelentes.html
http://archiv.siofok.hu/files/siofokkamerak20150914.pdf
http://galerius-furdo.hu/
http://www.siofokkartya.hu